Èxit vs Perfecció


"Cerca l'èxit, no la perfecció. Mai renunciïs al teu dret a equivocar-te, perquè llavors perdràs la capacitat d'aprendre coses noves i avançar en la vida. Recorda que darrera de tot perfeccionisme hi ha la por. Si t'enfrontes a les teves pors i et permets ser humà, paradoxalment et convertiràs en una persona més feliç i productiva."
David Burns

Tenim por a fer i a no fer, al fracàs, al ridícul, a no complir les pròpies expectatives, fins i tot por a escriure les pròpies pors. La por és una mala companya de viatge, i la perfecció mal entesa també ho és.
Equivocar-se és tot un aprenentatge... uff! I a vegades costa tant! Però si un s'esforça, se n'adona que a cada error sorgeixen noves possibilitats, nous camins, i que es va guanyant en seguretat, perquè a cada passa som més capaços d'acceptar els propis errors i veure que les seves conseqüències no sempre són tan dolentes com ens pensàvem.
I encara hi afegiria una cosa més, estam segurs que el que succeeix és un error o simplement es compleix el nostre destí? 

Seguint amb les paraules de Burns, crec que és molt important fer una reflexió del què significa realment tenir èxit, ja que intueixo que cada un de nosaltres té establerts els seus propis paràmetres.
 
 

11 silenci(s):