Eduquem?


Consells del jutge Emili Calatayud per a formar fills delinqüents:

1. Comenci des de la infància donant al seu fill tot el que demani. Així creixerà convençut que el món sencer li pertany.

2. No es preocupi per l’educació ètica o espiritual. Esperi que assoleixi la majoria d’edat per a que pugui decidir lliurement.

3. Quan digui paraulotes, festegi. Això l’animarà a fer coses més gracioses.

4. No el renyi ni li digui que està malament alguna cosa  que fa. Podria crear-li complexes de culpabilitat.

5. Reculli tot el que ell ha tirat: llibres, sabates, roba juguetes. Així s’acostumarà a carregar la responsabilitat en els altres.

6. Deixi-li que llegeixi tot el que caigui en les seves mans. Cuidi que els seus plats, coberts i tassons estiguin esterilitzats, però no que la seva ment s’ompli de fems.

7. Baralli’s sovint amb la seva parella en la seva presència, així a ell no li doldrà massa el dia en què la família, potser per la seva pròpia conducta, quedi destrossada per a sempre.

8. Doni-li tot el doblers que vulgui gastar. Que no sospiti que per a disposar-ne és necessari treballar.

9. Satisfaci tots els seus desitjos, apetits, comoditats i plaers. El sacrifici i l’austeritat podrien produir-li frustracions.

10. Posis de la seva part en qualsevol conflicte que tingui amb els seus mestres i veïns. Pensi que tots ells tenen prejudicis contra el seu fill i que de veres el volen  fastiguejar.

No és difícil, no?

5 silenci(s):

 • Jaume Pubill | 28 d’agost de 2011 a les 10:06

  Quanta raó que té aquest bon jutge, les sentències del qual s'han fet famoses arreu pel seu sentit comú. Si tots els jutges fossin així molt millor ens aniria!
  Una abraçada

 • Pepe Farrés | 28 d’agost de 2011 a les 12:17

  Los consejos del juez, a pesar que es un poco personaje mediatico, la verdad es que tienen mucho de razón.
  En la educación hay que empezar pronto a inculcar las bases, las reglas del juego de la vida, respeto..generosidad..perseverancia...valor..paciencia...
  Educar siempre es difícil, pero.. si conseguimos crear ese fondo les valdrá para tener, una buena actitud para solventar los azares de la vida.
  Ah! me dejaba el sacrificio, eso ya cuesta más, y mira que venimos de una cultura cristiana..
  Un Saludo

 • Ventafocs | 28 d’agost de 2011 a les 21:16

  En aquest cas, les sentències són molt encertades. Educar suposa un gran esforç i molt de sacrifici i hi ha gent no se n'adona de la importància de fer-ho en tots els àmbits i des del principi. Tots en som responsables! Moltes gràcies, Jaume i Pepe, pels vostres comentaris. Una abraçada!

 • onatge | 28 d’agost de 2011 a les 22:02

  Comparteixo tot el què diu... De tota manera hem creat una societat mal educada i permisiva. És allò de la llei del pèndol; anem d'un extrem a l'altre...

  Des del far sense sentència.
  onatge

 • XeXu | 28 d’agost de 2011 a les 23:33

  Hi ha molta gent que segueix aquests consells punt per punt! Coneixes gent de la nostra edat que t'adones que van tenir exactament aquesta educació, és increïble.