El Llapis

1514197064

Una amiga m'ha enviat aquest conte fa una estona i m'ha fet ganes compartir-ho amb vosaltres.
EL LLAPIS

El nen mirava com l'àvia escrivia una carta. En un moment determinat, li pregunta:
- Escrius alguna cosa que ens ha passat a nosaltres? Potser escrius alguna cosa sobre mi?
L'àvia deixa d'escriure, somriu i li diu al nen:
- Escric sobre tot, és veritat. Però més important que les paraules, és el llapis que faig servir. Tant de bo siguis com ell, quan creixis.
El nen mira el llapis, intrigat, i no hi veu res d'especial.
- Però si és com tots els llapis que he vist en la meva vida!
- Tot depèn de com et miris les coses. El llapis té cinc qualitats, si les pots imitar, sempre estaràs en pau amb el món.

Primera qualitat: pots fer coses molt grans, però no oblidis mai  que hi ha una Mà que guia els teus passos. D'aquesta mà en diem Déu, i Ell ens ha de conduir sempre en direcció a la Seva voluntat.

Segona qualitat: De tant en tant, necessito deixar d'escriure i utilitzar la maquineta. Això fa patir una mica el llapis però, després, té més punta. Per tant, has de saber acceptar alguns dolors, perquè et faran ser una persona millor.

Tercera qualitat: el llapis sempre ens permet utilitzar una goma per esborrar les equivocacions. Has de comprendre que corregir una cosa que hem fet malament no és necessàriament negatiu, sinó una cosa molt important que ens manté en el camí de la justícia.

Quarta qualitat: el que importa de debò en un llapis no és la fusta o la forma sinó la mina que hi ha dins. Per tant: has de cuidar sempre de tot el que passa dintre teu.

Cinquena i última qualitat del llapis: sempre deixa marca. Per tant, tingues present que tot el que facis en la vida deixarà empremta i procura ser conscient de cada acció.
Autor desconegut
Bé idò, a poc a poc i bona lletra,  que fer les coses bé importa més que el fer-les. Què les vostres accions siguin la vostra felicitat!

5 silenci(s):