Crisi

Imagination

Estam en temps de crisi! Us n’heu adonat? Segur que alguns més que els altres. La crisi econòmica és realment important… massa gent que pateix, que té gana, que té fred, que es sent sol,… potser el mateix veí, o la família de més enllà.

Desgraciadament és la que més palpem, la que a priori afecta a moltes famílies, la que més ens preocupa, però no puc deixar de pensar que aquesta crisi econòmica és una conseqüència d’una crisi superior però que passa més desapercebuda. Ens trobem davant una forta crisis de valors, del respecte als altres i a nosaltres mateixos, obviem el que és realment prioritari i necessari. Avarícia? Desídia? Enveja?

Ens deixem dur per un sistema sense ni tan sols plantejar-nos si el que està establert és el camí correcte. Ens costa anar a contracorrent. Ens preocupa més que no ens prenguin per beneits o per bojos que deixar-nos dur pel que diu el nostre cor. Ens costa alliberar-nos. Ajudar. Viure. Somriure. El preu que paguem és molt car, però tanquem els ulls per no adonar-nos.

La crisi espavila la imaginació, ens fa obrir els ulls. Ens confirma el que ja sabem i ens impulsa al canvi. La vida és dura. La tristesa és un luxe. L’alegria és un dret. Estimar és un deure. Sentir-te estimat és necessari. La crisi ens enforteix, ens ensenya, ens uneix… i si encara no, ens ha d’enfortir, ensenyar, unir, …

3 silenci(s):

 • S.N. | 25 de novembre de 2010 a les 22:52

  Mira, jo avui estava pensant que això de no arribar a final de mes té la seva gràcia també perquè aquest mes que vaig bé, he pensat anar demà a sopar i m'ha fet molta més il.lusió que si hi pogués anar tots els divendres del món. :)

 • Ventafocs | 25 de novembre de 2010 a les 23:05

  Saps que m'has fet treure un somriure? Això no és pot pagar en doblers... moltes gràcies! Passa-t'ho molt bé al sopar!

 • JOSEP | 26 de novembre de 2010 a les 19:57

  La crisi sempre purifica. En grec significa oportunitat, decisió, criteri..
  O sigui, significa que és un moment important i , a vegades decisiu. I no sempre en sentit negatiu sinó que , si se sap aprofitar, potser un moment positiu. Com molt bé dius, la crisi enforteix, ensenya, uneix i enriqueix.
  Bona sort!