Punts de vista

Què és un esperit cultivat? És el que pot mirar las coses des de molts punts de vista.
Henry F. Amiel (1821-1881) 
Escriptor suís.


   “Des del punt de vista del mussol, del ratpenat, del bohemi i del lladre, el crepuscle és l’hora de l'esmorzar.
    La pluja és la maledicció per al turista i una bona nova per al pagès.
    Des del punt de vist del nadiu, el pintoresc és el turista.
   Des del punt de vista dels indis de les illes del mar Carib, Cristòfol Colom, amb el seu capell de plomes i la seva capa de vellut vermell, era un papagai de dimensions mai vistes.”
   Des del punt de vista del sud, l'estiu del nord és hivern.
   Des del punt de vist d'un cuc, un plat d'espaguetis és una orgia.
   On els hindús veuen una vaca sagrada, d'altres veuen una gran hamburguesa.
   Des del punt de vista de Hipòcrates, Galeno, Maimònides i Paracelso, existía una malaltia anomenada indigestió, pero no existía una malaltia anomenada fam.
   Des del punt de vista dels seus veinats del poble de Cardona, el Toto Zaugg, que caminava amb la mateixa roba a l'estiu i a l'hivern, era un home admirable: - En Toto mai té fred - deien. Ell no deia res. Fred en tenia: el que no tenia era un abric.
   Des del punt de vista de les estadístiques, si una persona rep mil euros i una altra no rep res, cada un d'aquestes persones apareix rebent 500 euros en el còmput de l'ingrés per càpita."

Són unes paraules extretes del llibre “Patas arriba. La escuela del mundo al revés”, escrit per Eduardo Galeano al 1998. Només les primeres paraules d'aquesta obra ja les he trobades plenes de significat, així que també us les deixo:
“Fa cent trenta anys, després de visitar el país de les meravelles Alícia es ficà en un mirall per a descobrir el món al revés. Si n'Alícia renaixés en els nostres dies, no necessitaria travessar cap mirall: és el món tal qual és, amb l’esquerra a la dreta, el melic a l’espatlla i el cap als peus” 

Tant de bo a tots se'ns aferràs una petita part de l'esperit de Galeano.